Loading...

MESAFELİ SATIŞ SÖZLEŞMESİ

1.TARAFLAR

İşbu Sözleşme aşağıdaki taraflar arasında aşağıda belirtilen hüküm ve şartlar çerçevesinde imzalanmıştır.

HİZMET VEREN
Unvanı: Adım Rehberlik
Mail: adimrehberlik@gmail.com
Bundan sonra olarak HİZMET VEREN olarak anılacaktır.

HİZMET ALAN
Paketlerimizden en az birini alan kişi. Bundan sonra HİZMET ALAN olarak anılacaktır.

 

2. SÖZLEŞMENİN KONUSU

İşbu sözleşmenin konusu, HİZMET VEREN’İN, HİZMET ALAN’A hizmet satışının, ödemesinin ve cayma hakkının tanımlanmasıdır. Bahsi geçen hizmet hizmet rehberliktir.

3. HİZMETİN İÇERİĞİ

a-) Ana Görüşme: hizmet veren, hizmet alana haftada bir defa görüşme sağlar. Hizmet veren ile hizmet alan arasında belirlenen gün ve saatte görüşme gerçekleştirilir. Hizmet veren tarafından ihtiyaç görülmesi halinde haftada bir olan ana görüşme daha fazla olabilir.  Bunun kararını verecek olan hizmet verendir.

b-)Ara Görüşme: hizmet veren hizmet alana gidişatı hakkında bilgi alabilmek için mesaj, telefon araması ile görüşme de gerçekleştirebilir.

c-) Diğer Hizmetler: Paketler içerisinde yazan hizmetler hizmet veren tarafından sağlanır. Paketler içerisindeki hizmetlerin değiştirilmesi, kaldırılması, yeni hizmetlerin eklenmesi gibi durumları hizmet veren karar verecektir.

4.HİZMET ALANIN HAK VE YÜKÜMLÜLÜKLERİ:
b) Devamsızlık Hakkı: Hizmet alan, önceden planlanmış ana görüşmelere, bir öğretim yılında iki defaya mahsus olmak üzere mazeretsiz olarak katılmama hakkı vardır. Hizmet alan, mazeretsiz olarak katılmadığı görüşmenin telafisi için hizmet veren ile iletişim kuracak ve hizmet verenin belirleyeceği görüşme tarihinde hazır bulunacaktır. Hizmet alanın bir öğretim yılında ikiden fazla mazeretsiz ve habersiz olarak görüşmeye katılmaması halinde ise o haftaki görüşme, telafisi yapılmayacak şekilde iptal edilecektir. Hizmet alan, kendi kusurundan kaynaklanan bu görüşme iptaline ilişkin ödeme yapmakla mükelleftir. Sistemsel ya da hizmet verenden kaynaklı danışma yapılmaması durumunda hizmet veren tarafından belirlenen tarihte mazeret görüşmesi yapılır.
c) Ses ve Görüntü Kaydı: Hizmet alan, hizmet veren ile online görüntülü platform üzerinden yaptığı görüşmeleri hizmet verenin rızası olmadan ses ve görüntü kaydına alamayacaktır. Hizmet alan, bu hususa aykırı davranışlarının Türk Ceza Kanunu kapsamında suç teşkil ettiğini ve Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında haksız fiile neden olacağını kabul eder.
d) Görüşmelerin İçeriği: Hizmet alan, hizmet veren ile yaptığı görüşmelerin psikolojik terapi niteliğinde olmadığını, görüşmelerde yalnızca eğitim danışmanlığı kapsamında yönlendirmeler yapılacağını bilir ve buna göre hareket eder. Hizmet alan, hizmet veren ile dini, siyasi, sosyolojik vs. olmak üzere eğitim danışmanlığı dışına çıkacak şekilde görüşme yapamaz, hizmet vereni bu yönde görüş açıklamaya zorlayamaz. Hizmet verene yönelik rencide, dini, siyasi söylemde bulunamaz. Hizmet veren de eğitim görüşmesi içeriği kapsamında hareket etmekle yükümlüdür.
f) Hizmet Alana Verilen Görevler: Hizmet alan, hizmet verenin kendisine ilettiği e-tabloları düzenli olarak doldurmakla yükümlüdür. Hizmet veren tarafından hizmet alana verilecek eğitim bağlamında yükümlüklerden sorumludur.
g) Bildirim Yükümlülüğü: Hizmet alan, saptanmış bir psikolojik rahatsızlığının varlığı halinde, yapılacak olan danışmanlığın daha sağlıklı yürümesi adına bunu hizmet verene bildirmekle yükümlüdür. Hizmet alanın hizmet verene açıklamış olduğu bu husus, hizmet verenin sır saklama yükümlülüğü kapsamındadır. 

MADDE 5 - HİZMET VERENİN HAK VE YÜKÜMLÜLÜKLERİ
a) Hizmet veren, hizmet alana vermiş olduğu hizmetin karşılığını hangi paketten aldıysa ve o paketin içeriği yıllıksa yıllık aylıksa aylık ödeme alır hizmet veren. Alınan bu ücretleri hiçbir hal ve şartta iade etmez. Paketlerin içinde iade seçeneği varsa hizmet verenin karar vermesi ile iade gerçekleşir.
b) Hizmet veren, hizmet alan ile önceden planlanmış ana görüşmeleri mazeretsiz olarak iptal etmez. İptal edilen görüşmelerin telafisini ise en yakın zamanda gerçekleştirir.
c) Hizmet veren, hizmet alanın kendisine bildirdiği psikolojik rahatsızlıkların sır saklama yükümlülüğü kapsamında olduğunu bilir ve buna göre hareket eder.
d) Hizmet veren, hizmet alan ile yapmış olduğu görüşmelerde, hizmet alanın kendisine veya çevresine zarar verecek nitelikte eylemler planladığını veya icra ettiğini öğrendiği halde bunu yetkili makamlara bildirmekle yükümlüdür. Hizmet alan, bu hususların sır saklama yükümlülüğü kapsamının dışında olduğunu kabul eder.

e-) Hizmet veren, hizmet alana belirtilen hizmetleri yapmakla yükümlüdür. Hizmet veren danışman tarafından yapılan bir hata Adım Rehberlik iş akdi sözleşme fesih gibi durumları kullanma hakkına sahiptir.

f-)Resmi tatilleri gelen görüşmeler hizmet veren ile hizmet alan arasında belirlenen tarihlerde gerçekleştirilir.

6. ÖDEME

a-)Hizmetlerin bedeli sitede belirtilen fiyatlar geçerlidir. Hizmet alan ödeme yaptıktan sonra hizmet almaya başlayabilir ve her ay site üzerinden sanal pos ile ödeme yaparak hizmet almaya devam eder.

b-)Ödeme yöntemi sitede belirtilen sanal pos ile gerçekleştirilir. Onun haricinde hiçbir suretle ödeme şekli kabul edilmez.

c-) Hizmet alan ödeme yaptıktan sonra bütün sözleşmeleri kabul ettiğini beyan ve taahhüt etmiş sayılır.

d-) Hizmet veren kendisinin yapacağı kamyanyalardan, indirimlerden veya zamlardan site üzerinden paketlerden öğrenecektir. Bu konuda hizmet veren fiyat belirleme konusunda tek karar verendir.

7. HİZMET ALANIN CAYMA HAKKI

a) Hizmet veren ile hizmet alan arasında kurulan sözleşmenin niteliği Tüketici Kanunu kapsamında tanımlanan “Mesafeli Sözleşme”dir. Bu sözleşmeye göre hizmet alanın cayma hakkı süresi sözleşmenin kurulmasından itibaren on dört gündür.
b) Hizmet alan, www.adimrehberlik.com isimli sitede üzerinden yaptığı ödeme sonrası sözleşmeyi okuduğunu, anladığını ve onayladığını bildirir ve Kanun’da belirtilen on dört günlük cayma hakkı süresi bu tarihten itibaren işlemeye başlar.
c) Hizmet alan, hizmet verene ait adimrehberlik@gmail.com adresine yapacağı bir bildirim ile cayma hakkını kullanabilecektir.
d) Sözleşmenin kurulmasından itibaren on dört günün geçmesi halinde, hizmet alanın Kanun’dan ve Yönetmelik’ten doğan cayma hakkına ilişkin hakları son bulur. Hizmet alan, bu sürenin sonunda hizmeti alsın veya almasın ödediği ücretin kendisine iade edilmeyeceğini bilir, kabul ve taahhüt eder.
d) Hizmet alan, cayma hakkı süresi olan on dört günlük süre içerisinde, kendi onayı ile hizmet alımına başlamışsa, hizmetin ifasına başlandığı tarihten sonra cayma hakkını kullanamayacağını, kendisinden peşin alınan hizmet bedelinin tarafına iade edilmeyeceğini bilir ve kabul eder.
e) Hizmet alan, cayma hakkından doğan uyuşmazlıklarda Tüketici Hakem Heyetine ve Tüketici Mahkemelerine başvurabilecektir.
f) Hizmet alan, cayma hakkının varlığı ve ne şekilde kullanılacağı hususunda hizmet veren tarafından bilgilendirildiğini kabul ve taahhüt eder.

8. GİZLİLİK

18 yaşından küçük hizmet alanların verdikleri bilgileri kendisine veya başkasına zarar verme durumu varsa yetkililere bildirir. Böyle bir durum yoksa bu bilgileri danışmanlar saklar ve paylaşılmaz.